Visszatekintés

BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás 2019

Véget ért Magyarország legnagyobb szépségipari rendezvénye, a BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban három nap alatt több ezren vettek részt szakmai bemutatókon és versenyeken.

A második BEAUTY & Style kiállításon a tavalyinál is nagyobb alapterületen, 5900 négyzetméteren mutatkoztak be a szépségszakma három nagy területének, a kozmetika, a fodrászat, valamint a kéz- és lábápolásnak gyártói és forgalmazói. A kiállítás ideje alatt a kiállítók a standjaikon számos termékbemutatóval várták az érdeklődőket, ahol felkészült, szakértő személyzet tájékoztatásával mutatták be innovációikat, újdonságaikat. A látogatók többek között smink- és kozmetikai tanácsadáson is részt vehettek, kozmetikai kezeléseket próbálhattak ki és számos frizurabemutatót is megtekinthettek.

A nagyszínpadon egymást követően 15 előadásból és 7 látványos szakmai bemutatóból szerezhetett a résztvevő új információkat, szakmai tapasztalatokat.  Köztük neves makeup artistok, mint például Pohorelli Betti, Geri Glam, Véger Fibi és Oscar Larion avatta be a közönséget a szakmai trükkjeibe.

A kiállítás szakmai partnere, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműves Tagozata külön színpadon 20 magas színvonalú szakmai előadást szervezett a szépségipari szakembereknek és a szépségápolás iránt érdeklődőknek a kozmetika, kéz- és lábápolás és a szakember képzés témájában. Több hasznos információ is elhangzott a szépségszakmában dolgozók részére a szalonok mindennapi munkáját segítő folyamatok digitalizálásához, a reklamációk kezeléséhez, a felelősségbiztosítással kapcsolatban, az új kozmetikai eljárásokat belengő hiteket és tévhiteket illetően.

Nagy érdeklődés kísérte a kiállításon megrendezésre került szépségipari országos bajnokságokat, hiszen a hétvégén összesen 200 kozmetikus, fodrász és műkörömépítő több mint 40 versenyszámban mérte össze tudását. A Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület és a BKIK a kiállításon közösen rendezte meg a 61. Magyar Fodrász és Kozmetikus Bajnokságot. Mivel az egyesület 2019-től új szakággal bővült, a fodrász és sminkes verseny mellett ezúttal körmös versenyszámokat is indítottak.A díjazottak névsora hamarosan megtekinthető az egyesület honlapján.

Ugyancsak aBEAUTY & Style kiállításon rendeztéka III. Országos Kozmetikai Masszázsversenyt, amelyen Darabos Lili bizonyult a legjobb egyéni versenyzőnek. A kiállítás keretében összesen 10 kategóriában indítottak körmös versenyeket, a profi összetett kategória győztese Urbán Nagy Andrea lett, aki megismételte tavalyi sikerét. Így ő képviseli immáron második alkalommal Magyarországot a 2020-as londoni Nailympián a BKIK támogatásával.

A kezdő lábápolók versenyének győztese Novák Zsuzsanna, az esztétikai pedikűr és díszítő bajnokságelső helyezettje pedig Rónaszékiné Aliczky Edina.

Különleges esemény volt az első Nemzetközi Pillás Kupa, mely megmérettetés győztesei hamarosan kikerülnek a BEAUTY & Style kiállítás oldalára.

Mindezek mellett a nagyközönség figyelmét felkeltő érdekes események is színesítették a rendezvény programját úgy, mint Liptai Claudia Közönségtalálkozó, ahol az Inglot sminkmárka a legújabb sztárkollekciójának bemutatásával kötötte össze ezt a kötetlen eseményt. Továbbá a pénteki napon Benkő Dorina és Tóth Viktória make-up artistok, valamint Dorcinails, körmös oktató tartottak zártkörű influencer közönségtalálkozót, és személyre szabott tippeket adtak az érdeklődőknek.

Végezetül, de nem utolsó sorban, a kiállítás első napján a résztvevők hivatalosan is felállították Magyarország első rúzsrekordját. Geri Glam sztársminkes irányításával összesen 124 hölgy rúzsozta magát egyszerre, felejthetetlen hangulatban. A rekordot a BEAUTY & Style kiállítás az Inglottal közösen valósította meg.